El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha sortit en defensa de l'exconsellera de Salut, Alba Vergés, en relació amb la polèmica en el procés de vacunació dels policies nacionals i guàrdies civils. El conseller ha assegurat que està convençut que "va fer el que havia de fer per protegir tots els catalans". En una entrevista a RTVE, Elena ha considerat que és "inqualificable" pensar que un responsable polític "amb el que va passar aquells mesos, aquells anys" discriminava la gent que es vacunava en funció de la seva feina, origen o per l'administració per la qual treballava. "Estàvem parlant de la vida de la gent, de viure o morir", ha recordat. En aquest sentit, ha lamentat que s'estiguin insinuant aquestes qüestions, i ha assegurat que "aquesta consellera va passar el que no està escrit". 

Junta de Seguretat de Catalunya

El titular d'Interior també ha parlat sobre la petició que va fer aquest dimecres el portaveu de Junts al Parlament, Albert Batet, perquè es convoqués una nova Junta de Seguretat de Catalunya. Elena ha assegurat que no s'ha pres les paraules de Batet com una crítica, és més, considera que "és raonable" que presenti la seva preocupació per la seguretat del país. En aquest sentit, ha confirmat que es farà un ple monogràfic sobre seguretat al Parlament, atenent la petició que va manifestar el PSC en aquesta direcció. “Em sembla saludable que es parli de seguretat de forma raonable”, ha apuntat. El conseller també explica que han reforçat la intensitat de la seguretat de determinats espais arran de la situació a Israel i la Franja de Gaza, i que fan seguiment de persones pel risc que puguin cometre un atemptat en solitari.

Elena també ha parlat de la protesta i ocupació de la recepció de l’hotel Cortés que va tenir lloc a Barcelona dissabte i on els Mossos van identificar diverses persones. El conseller no ha entrat a valorar l’actuació policial, però sí que ha advertit que l’actual situació fa que la policia protegeixi interessos de països i persones en risc. Ha recordat que Catalunya i l’Estat es troben en el Nivell 4 reforçat d’alerta terrorista, el que suposa que s’intensifiqui la vigilància i la protecció en infraestructures claus, espais amb grans aglomeracions i interessos econòmics de països susceptibles de patir un atac.

Acord PSOE-Sumar

En relació amb l'acord presentat aquesta setmana entre PSOE i Sumar de cara a una investidura de Pedro Sánchez, ha lamentat que no es faci cap referència a Catalunya. "És sorprenent que assumeixin que no parlen de la resolució del conflicte". A més, ha assegurat que l'acord envaeix competències de la Generalitat, tal com va denunciar aquest dimarts la consellera de Territori, Ester Capella, no s'especifica "qui ho pagarà". "No vam veure les assignacions pressupostàries amb aquests anuncis i sense parlar amb els que en són competents".

Elena ha recordat que no forma part de l'equip negociador d'ERC, però considera que han canviat la percepció sobre que l'acord dels socialistes amb els republicans estava fet. El conseller ha insistit que el pacte s'ha de fer sobre la base de l'amnistia, el dèficit fiscal, Rodalies i la resolució del conflicte polític: "Qui millor pot respondre als detalls de la negociació és Pedro Sánchez, que és qui vol ser investit".