Ciutadans proposarà al ple d'aquesta setmana que Joan García, actual secretari tercer de la Mesa del Parlament, passi a ser el nou vicepresident segon de la cambra en substitució de José María Espejo-Saavedra, després de la marxa d'aquest al Congrès.

Al seu temps, segons fonts del partit, el buit que García deixarà a la Mesa l'ocuparia la diputada Laura Vílchez. Des de Ciutadans confien que la majoria independentista no bloquejarà aquest relleu, com va fer amb la designació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador. Amb el canvi, un cop es produeixi, Cs mantindria els dos llocs a la Mesa de la Cambra i entraria una nova dona a l'òrgan, que actualment està composat per sis homes i només una dona.

El ple d'aquesta setmana, que començarà aquest dimecres, tindrà moltes novetats i cares noves, degut a la marxa de molts diputats al Congrés espanyol. Entre ells, a més d'Espejo, ja no hi haurà Inés Arrimadas (Cs), ni Laura Borràs (JxCat), ni tampoc Gerard Gómez del Moral (ERC), a més dels quatre presos: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez.