La detenció del regidor de la CUP Joan Coma no ha deixat indiferent ningú. Pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, això demostra "quina noció té l'Estat de la llibertat d'expressió" i ha deixat anar que l'Operació Diàleg "ha durat de Nadal a Sant Esteve".

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha lamentat que l'executiu espanyol "entestat en la judicialització, acaba el  2016 com va començar i ens prepara per un 2017 vergonyant". "Compartim amb Joan Coma i altres electes perseguits els més alts desitjos de llibertat d'expressió. Tota la solidaritat cap a ells", ha reblat.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acabada de sortir del Tribunal Superior de Justícia per haver permès votar les conclusions del procés constituent, ha ironitzant assegurant que l'Operació Diàleg de l'Estat va "a tota màquina".

En aquesta mateixa línia, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha deixat anar que l'única forma de diàleg que coneix el govern espanyol és el mètode del pal i la pastanaga, presumiblement en referència que ara volen dialogar, però, mentrestant, van detenint personalitats relacionades amb el procés o bé amenaçant-les amb acabar pagant una condemna penal.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha volgut deixar clar que el Govern arribarà "fins al final" perquè "el nostre camí és el de la democràcia i llibertat d'expressió".

El president de JxSí, Jordi Turull, ha optat per recorre a la ironia a l'hora de valorar els efectes de l'Operació Diàleg.

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha comparat Coma amb Luis Bárcenas. Mentre un va de camí a l'Audiència, l'altre va cap a Baqueira Beret.

El també diputat republicà Joan Tardà acusa l'Estat espanyol d'enterrar la democràcia sota "palades de violència judicial".

Un dels primers a sortir a donar-li suport ha estat David Fernàndez, que ha posat de manifest a Twitter que "quan la injustícia és un fet, desobeir és un dret".

El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha mostrat a Twitter la seva sorpresa "indignant" i ha deixat anar que el Tribunal Constitucional "en aquests moments està al nivell del TOP".

El portaveu de Podemos al Congrés, Íñigo Errejón, també ha sortit a defensar Coma i ho ha fet amb un tuit en català.

El membre de Barcelona En Comú David Companyon també ha fet públic el seu suport pel regidor de la CUP i ha recordat que "l'autoritarisme de l'Estat no aturarà la voluntat de llibertat de tot un poble".

La presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha animat a participar a les concentracions davant els ajuntaments des de Twitter.

Fora de Catalunya, l'esquerra abertzale també ha expressat el seu rebuig a la detenció. El portaveu de Sortu, Pernando Barrena, ha escrit també en català que "la democràcia i la llibertat d'expressió no són motiu ni per jutjar ni detindre ningú".

El senador d'EH Bildu, Jon Inarritu, ha mostrat el seu suport en català i basc al regidor de la CUP.

Per la seva banda, Ciutadans ha mostrat el seu suport implícit a la detenció. El portaveu de la formació taronja al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat que "qualsevol persona que és cridada a declarar ha d'anar-hi".