El regidor de Capgirem Vic Joan Coma ha anunciat aquest diumenge a la nit que aquest dilluns, 24 d'octubre, no es presentarà a declarar a l'Audiència Nacional, que l'havia citat per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. L'edil ha anunciat a través del seu compte personal de Twitter que demà a les 10 serà a Vic, "obeint consciència, complint mandat democràtic". "El futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal", ha reblat a través d'aquesta xarxa social.

 

Coma ha assegurat que si plora, és per la "felicitat" que li provoca la gent que li dóna suport i que no té por. A més, ha agraït a la CUP, a Capgirem Vic i al Moviment 30/03 "la llibertat, força i suport" que li han donat "en tot moment". Aquest dilluns a les cinc de la tarda el Moviment 30/03 ha convocat una concentració de suport a l'edil de Capgirem a la plaça del Pes, davant l'Ajuntament de Vic.

 

El regidor de Capgirem Vic Joan Coma està citat a declarar aquest dilluns davant l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. El jutge Ismael Moreno va atendre la petició del fiscal Vicente González Mota que veu "indicis de criminalitat" en el fet que Coma demanés la desobediència davant les institucions espanyoles en el transcurs d'un ple municipal. L'assemblea local, celebrada el 9 de desembre del 2015, va debatre i aprovar una moció de suport a la resolució rupturista del Parlament.

En cas que Coma finalment no es presenti a la cita, l'Audiència Nacional el pot fer detenir, tot demanant als Mossos o un altre cos policial que l'arrestin. Fins ara el jutge sempre ha demanat els tràmits del cas del regidor de la Cup de Vic als Mossos.