L'Audiència Nacional encara no ha ordenat a cap cos policial que detingui Joan Coma, el regidor de Vic que avui ha desobeït i no ha anat a declarar. Està acusat d'un presumpte delicte d'incitació a la sedició pel parlament que va fer durant el ple municipal de Vic on es va donar suport a la declaració de ruptura del Parlament. Tot i que hi ha 400 municipis sota el punt de mira de l'Audiència Nacional, a qui els Mossos han requerit les actes i les gravacions dels plens on es va aprovar el suport a la mateixa declaració de ruptura, només hi ha un imputat. A Joan Coma el va denunciar Josep Anglada, regidor de Plataforma Vigatana.

Fonts de l'Audiència Nacional han explicat a El Nacional que el jutge Ismael Moreno encara no ha pres cap decisió sobre què fa ara amb Joan Coma. "Hi ha moltes opcions", diuen les mateixes fonts, citant la detenció del regidor com a una més. El jutge pot tornar a citar-lo, com va passar amb l'alcaldessa de Berga pel cas de l'estelada penjada a l'Ajuntament, que no va anar a declarar el primer cop i la van tornar a citar.

Amb Coma pot passar el mateix, tot depenent del missatge que vulgui donar l'Audiència Nacional. Si minimitza l'acció de desobediència o si vol ser exemplific adora i evitar nous actes de rebel·lia.

El jutge pot tornar a citar coma, detenir-lo, demanar mesures cautelars, afegir agreujants a la pena... Hi ha diversos recursos judicials. Si decideix detenir-lo, tampoc cal que sigui avui. Pot fer una exhibició de força avui mateix amb els Mossos d'Esquadra o un altre cos policial. Depenent de si vol posar entre les cordes la policia catalana. Però també pot decidir donar l'ordre de detenció d'aquí uns dies. 

El que s'espera que passi a Vic, d'un moment a l'altre, és que se'l detingui al llarg del dia d'avui. I que siguin els Mossos d'Esquadra.