Per sorpresa de molts i en ple ambient postelectoral, el rei emèrit Joan Carles I torna a l'Estat espanyol per tercera vegada després que marxés als Emirats Àrabs l'agost de 2020 ofegat per diverses acusacions judicials. Quina serà la destinació del Borbó? Un cop més Galícia per participar en una regata. Tanmateix, no hi ha pràcticament més detalls de la seva nova visita a terres gallegues. Ni on anirà concretament ni quant de temps durarà aquesta vista, tot plegat és encara una incògnita, com ho era la mateixa visita fins fa poc. 

La seva última visita a Espanya va ser el mes d'abril passat en un viatge que va generar "malestar" al Palau de La Zarzuela, que ja després de la primera visita havia demanat al pare del rei Felip VI més discreció en els seus futurs desplaçaments.

Ja la primera visita que va fer a Espanya Joan Carles a finals de maig de l'any passat havia generat enuig a la Casa del Rei, a causa de l'expectació amb què es van seguir tots els seus moviments durant la seva estada a Sanxenxo i a l'interès suscitat, molt lluny de la privadesa amb què havia manifestat que volia que transcorreguessin aquest tipus de desplaçaments. El seu fill, Felip VI, hi hauria traslladat el seu malestar a l'emèrit quan tots dos es van veure breument en aquella primera visita i pel segon viatge a l'Estat espanyol, el Borbó va mantenir un perfil més baix. 

Sense detalls en un moment polític delicat

Aquesta vegada, gairebé no es tenen detalls del que farà, amb qui i durant quant. Per exemple, no se sap si en aquesta ocasió veurà la seva família, que des de la seva marxa ha mantingut majoritàriament les distancia, en especial el seu fill. Tanmateix, al setembre al funeral d'Isabel II a Londres i al gener al de Constantí de Grècia, germà de la reina emèrita Sofia.

Pel que fa a les seves activitats, si cal jutjar per passades ocasions la previsió és que es desplaci a Sanxenxo i participar en les seves regates, de les que és aficionat i de les que ha pres part en les visites anteriors al país. Tanmateix, no se sap el nombre de dies que estarà a l'Estat. El que és segur és que arriba just després d'unes eleccions que han deixat un panorama polític a tot l'Estat d'agitació i la seva tornada pot encendre alguns discursos els pròxims dies. Així doncs, el perfil baix que sempre s'ha volgut que mantingués des de La Zarzuela i La Moncloa pot penjar d'un fil. Rumors sobre l'entorn de l'emèrit han afirmat la seva disconformitat amb el govern en funcions actual, que justament és el que té més possibilitats de seguir a l'Executiu.