La Fiscalia ha decidit arxivar la investigació del rei emèrit Joan Carles I malgrat admetre irregularitats, corrupteles i l'existència de paradisos fiscals i un reguitzell d'operacions sense declarar. La inviolabilitat de la que gaudeix la monarquia espanyola i uns fets, la majoria d'ells, prescrits, han estat els dos criteris per deixar-ho tot en paper mullat. Malgrat tot, la informació recopilada per la Fiscalia allà queda i precisament aquesta està generant ara noves informacions fins ara desconegudes pel gran públic. Una d'elles, l'obsessió de l'emèrit per retocar-se la cara i recórrer a tractaments de cirurgia estètica. En concret va pagar 95.000 euros a la Clínica DeSánchez, situada a la part alta de Barcelona. Aquesta informació seria irrellevant per la justícia si s'hagués declarat però l'operació es va fer amb diner negre, segons avança El Español.

95.000 euros en cirurgia estètica

Joan Carles sempre ha confiat en la medicina privada de Barcelona per operar-se des dels malucs, fins a certs aspectes més delicats com el cor per posar-se un bypass o, ara, els retocs estètics. Amb la clínica DeSánchez mantenia el contacte des de l'any 2000. El borbó anava a visitar-se però qui li pagava els capritxos era un amic íntim. Així doncs, la Fiscalia ha determinat que no es va efectuar amb el patrimoni legal de Joan Carles I, sinó que va ser Allen Sanginés-Krause qui va abonar les prestacions del doctor Manuel Sánchez i que aquestes van ser amagades al fisc espanyol. El motiu pel qual l'empresari mexicà va fer aquests pagaments és desconegut, però la Fiscalia ha conclòs que "no hi ha constància de cap contraprestació a aquestes transferències. Es tracta d'actes unilaterals de Sanginés efectuats a títol lucratiu i, per tant, són donacions subjectes a l'impost de successions i donacions", detalla El Español.

L'amic del cavall de Victoria Federica

Anteriorment, ja van transcendir els pagaments de Sanginés en altres conceptes que van satisfer els desitjos de tota la família. En total, aquest empresari es va deixar més d'un milió d'euros entre el 2016 i el 2019 per pagar viatges de les infantes a través de l'agència de viatges de El Corte Inglés o el cavall de la filla d'Elena, Victoria Federica, amb el qual es van blanquejar diners a través d'un coronel de l'exèrcit de l'aire que actuava com a testaferro. Aquest milionari no es movia només per l'amistat i la devoció cap a Joan Carles. Gràcies a aquests pagaments va poder blanquejar bona part de la seva fortuna i va veure amb l'emèrit una porta per fer-se encara més ric. Juntament amb l'examant més famosa del rei, Corinna Larsen, van tenir una societat conjunta a les illes Seychelles, un paradís fiscal situat a l'oceà Índic. La societat, anomenada Fortuna Ventures Ltd,  va ser incorporada al registre de Seychelles l'1 d'octubre de 2009. Larsen n'és accionista a través la seva societat Apollonia Holdings i Sanginés-Krause a través de Montpascal Holdings, una altra empresa lligada a l'empresari mexicà. Aquestes dues societats són accionistes de Fortuna Ventures i Corinna Larsen la seva directora

clinica desanchez 5 570x340

Joan Carles I amb el doctor Sánchez / Font: DeSánchez

Clínica especialitzada en problemes de suor

Als seus 84 anys, Joan Carles ja fa temps que combat l'envelliment amb tractaments anomenats antiaging. La Clínica DeSánchez, situada al carrer General Vives 29 de Barcelona, es ven com "la casa del teu metge" i vol convidar a tots els seus clients a relaxar-se. La clínica es troba en un emblemàtic edifici modernista conegut com Casa Alemany construït el 1910, per l'arquitecte Joan Rubió Bellver. L'aparença de la mateixa és una de les façanes més destacades de la zona. La cara visible és el doctor Manuel Sánchez, amic de l'emèrit, llicenciat en Medicina i Cirurgia a la universitat de Granada. L'any 2001 es va incorporar a l'equip mèdic de la Clínica Planas de Barcelona, ​​on va dirigir el Departament de Nutrició i Antiaging i posteriorment va emprendre el seu propi negoci. Un dels tractaments més destacats d'aquesta clínica és combatre l'excés de suor amb operacions quirúrgiques invasives com la simpatectomia, que consisteix a seccionar els nervis que estimulen la sudoració a les zones afectades per la hiperhidrosi. El mateix doctor ha publicat un tutorial al seu canal de youtube tot i que es desconeix si el problema de la suor també va ser un dels motius pels quals Joan Carles va passar per les seves mans.