Noves filtracions revelen que un dels principals objectius de la feina d'espionatge pel BBVA realitzat per José Manuel Villarejo era el rei Joan Carles. Així ho explica el portal Moncloa.com que ha tingut accés a un document elaborat com a primer esbós de les accions a escometre per l'equip del comissari.

En aquest grup es trobaven alguns dels que consideraven com a principals noms del grup que pretenia fer-se amb el poder del BBVA a través d'un atac de la constructora Sacyr o del cercle que li donava suport, explica el digital i exposa que el primer de la llista era Luis del Rivero, president de la mateixa.

documento juan carlos moncloa

Captura del portal Moncloa.com

En segon lloc es trobava Miguel Sebastián, director de l'Oficina Econòmica de Moncloa, considerat com el patrocinador de la maniobra en l'àmbit polític. Segons Moncloa.com, en la llista també estaven inclosos el financer Juan Abelló; l'expresident del govern Felipe González, l'empresari Enrique Sarasola i el periodista Juan Carlos Escudier.

La investigació al voltant del rei Joan Carles es va concretar als informes elaborats per Villarejo pel BBVA. Segons detalla el digital, la majoria de les referències es produeixen a causa que el financer Juan Abelló al·ludeix que el rei donaria suport a l'operació per canviar el president del BBVA, segons el propi Villarejo.