En paral·lel a l'avenç de la pandèmia de coronavirus, el mes de març va arrencar amb un escàndol majúscul a Espanya: el que atribueix un suposat compte a Suïssa a Joan Carles I. La notícia va transcendir arran d'una investigació impulsada pel país helvètic i va dur l'actual monarca, Felip VI, a anunciar que renuncia a l'herència del seu pare -un gest de cara a la galeria i que cal agafar amb pinces-.

Tot i que la crisi sanitària que viu Espanya i el món ha tapat en certa manera el cas del rei emèrit, mica en mica van sortint noves ramificacions de investigació. L'última, que la fiscalia suïssa rastreja si hi ha vincles entre els viatges de Joan Carles I al Golf Pèrsic i les transferències a comptes lligats a ell i la seva "amiga" Corinna

Fa setmanes que la fiscalia de Ginebra rebusca l'origen d'un compte de 100 milions de dòlars que seria propietat del rei emèrit d'Espanya. Es tracta d'una suma de diners procedent, suposadament, d'una donació l'any 2008 del rei saudita a un compte a nom d'una fundació panamenya, Lucum, de la qual Joan Carles I n'és l'únic beneficiari.

Des d'aquest compte, creat pocs dies abans d'aquest moviment coincidint amb una gira persa de Joan Carles I, s'hauria fet anys després una transferència de 64 milions de dòlars a Corinna. L'any 2012 van tancar el compte. El que mira d'aclarir la fiscalia helvètica és si més que un regal, aquests diners eren una comissió que va pagar Joan Carles I a la seva amant per haver fet de mediadora en el contracte de les obres de l'Ave a la Meca. 

Les càbales de la fiscalia apunten que tant ell com Corinna haurien rebut diners no només de l'Aràbia Saudita, sinó també d'altres monarquies de la zona com Bahrain i Kuwait. Per això ha entrat a investigar tots els viatges de l'exmonarca a aquests països i els moviments bancaris que van produir-se al compte coincidint amb aquestes visites.