Joan Carles I va rebre 1,9 milions de dòlars (1,7 milions d'euros) del sultà de Bahrain. Així ho va explicar el seu advocat Arturo Fasana a la justícia suïssa, que investiga els moviments de la fundació Lucum, i en la qual el rei emèrit era el el primer beneficiari. La transacció, segons informa El País, s'hauria fet ara fa deu anys, el 2010, quan encara era rei d'Espanya en exercici.

L'advocat era el responsable de gestionar el compte de Joan Carles a Maribud, a la banca suïssa, que estava a nom de la fundació Lucum, una empresa offshore amb seu al Panamà. Els diners transferits pel sultà Hamad bin Isa Al Jalifa haurien tingut el destí en el rei emèrit, que operava amb el compte i amb uns beneficis fiscals gràcies a una fundació ubicada en un paraís fiscal.

joan carles felip leticia GTRES

GTRES

La investigació secreta de la Fiscalia suïssa manté els detalls a l'Audiència Nacional espanyola i a Anticorrupció.

Aquest mateix compte a Maribud és el mateix en el qual el rei de l'Aràbia Saudita, en el seu moment Abdul·là I, va fer una suposada donació de 65 milions d'euros, que el passat 15 de març el rei Felip VI, segon beneficiari del compte, va renunciar a aquesta herència.