A la Casa Reial Felip i Letícia van donar negatiu en coronavirus. Però en corinnavirus els Borbons tenen les de perdre. La febrada va arribar a Zarzuela fa una setmana, quan el diari Tribune de Geneve va revelar un escàndol de 100 milions que el rei Joan Carles hauria cobrat com a comissionista de l'Aràbia Saudita via Suïssa. Uns milions de quan encara duia la corona espanyola i que hauria repartit entre les seves examants, Corinna i l'empresària mallorquina Marta Gayà. Quedant-se, evidentment, un tall ben gros del pastís per al seu propi usdefruit... i qui sap si també el dels seus.

joan carles i felip gtres

GTRES

Perquè ara, aquesta presumpció pot ser una realitat després de les investigacions del diari anglès The Telegraph. Segons aquest rotatiu, el rei Felip apareixeria designat com a beneficiari d'un fons offshore en el que s'haurien dipositat 65 milions d'euros com a part de la generosa donació de l'Aràbia Saudita al rei emèrit. Així doncs, les irregularitats financeres del seu pare esquitxarien ara Felip VI. Escriu el citat mitjà que "Les revelacions amenacen de desgastar la imatge del rei Felip sis anys després que es fes càrrec del paper del seu pare, prometent una ruptura del seu pare afectat per escàndol".

The Telegraph, a més, afegeix que "el rei Felip haurà d’explicar l’abast de la seva riquesa i interessos personals, inclosos els diners que li pertanyen, dipositats en comptes bancaris estrangers". Corona, evasió fiscal, impunitat gràcies a partits com PSOE, PP i VOX... Sembla, però, que el confinament ha arribat també a Zarzuela pel que fa al silenci sobre aquesta qüestió.