Joan Carles I va donar a Marta Gayá, amb qui va mantenir una relació sentimental, dos milions d’euros en dos lliuraments l’any 2011 i 2012 des del mateix compte del banc suís Mirabaud d’on van sortir els 65 milions d’euros que es van transferir a Corinna Larsen el 2012. Aquest compte, amb més de 100 milions d’euros l’investiga la fiscalia suïssa.

Els pagaments a Marta Gayá es van fer des del compte de l'offshore panamenya Fondation Lucum, segons avança l’OK Diario. Aquesta fundació és l’utilitzada pels testaferros dels rei emèrit per amagar comissions i transaccions internacionals. Va ser un d’ells, Dante Canonica, qui va ordenar les transferències a Marta Gayá, amb residència a Ginebra des del 2007.

Joan Carles i Gayà van mantenir una relació sentimental durant més de cinc anys als anys noranta, abans que el rei emèrit en comencés una de nova amb Corinna Larsen. Segons el digital, Joan Carles va reprendre el contacte amb la mallorquina quan la relació amb Corinna ja s’estava refredant i estava preocupat per la seva situació econòmica, raó per la qual li va transferir els dos milions.

matya gaya efe

L’any 2012 Joan Carles I va donar a Corinna Larsen 65 milions d’euros provinents d’un compte a Suïssa en què hi havia ingressat cent milions d’euros provinents suposadament d'una donació, feta el 2007 pel ministeri de Finances de la casa reial saudita al beneficiari del compte en el banc Mirabaud. El compte corrent anava a nom de la fundació Lucum, una entitat panamenya de la qual Joan Carles I és l’únic beneficiari.