Enmig de les relacions extramatrimonials del rei Joan Carles I amb Bárbara Rey, xantatges de la policia a la Casa Reial amb el 'cas Corinna' i intents per salvar la Infanta en el 'cas Nóos', la confident i biògrafa de la vedette, Danielle, ha implicat el rei emèrit en l'intent cop d'Estat del 23-F. Fins ara, Joan Carles I havia transmès la imatge que havia protagonitzat un paper exemplar perquè, en principi, s'havia negat a donar suport al cop i l'havia condemnat.

"Em va explicar que la vigília del 23-F del 1981, el Rei li va dir que no sortís de casa per la seva seguretat", explica Danielle a Telecinco, que al mateix temps vol deixar clar que ella no pot "saber si una persona menteix o no menteix" i que, per tant, no sap del cert si Bárbara Rey li ho va explicar per comprometre'l i fer veure que estava totalment al cas d'allò que estava a punt de passar o no.

De fet, que el rei emèrit comentés qüestions d'Estat no va ser una novetat llavors. Segons la seva biògrafa, que té totes les notes escrites tal com les va relatar la vedette, Joan Carles I li comentava: "Estic patint les coses de Sabino, no vegis les coses que estan dient en reunions on em critiquen", així com que Sabino també va dir: "Si jo parlés... Alfons Armada se n'ha anat a la tomba i no ha explicat res a ningú".

Sabino és Sabino Fernández Campos i era, llavors, el cap de la Casa Reial i Alfonso Armada, que va morir el 2013, era el segon cap de l'Estat Major de l'Exèrcit.

El missatge del Rei del 23-F

El dia després de l'intent fallit de cop d'Estat, el rei Joan Carles I va emetre un missatge a la televisió per calmar els ànims de la ciutadania. El missatge deia així:

En dirigir-me a tots els espanyols, amb brevetat i concisió, en les circumstàncies extraordinàries que en aquests moments estem vivint, demano a tots la major serenitat i confiança i els faig saber que he cursat als Capitans Generals de les Regions Militars, Zones Marítimes i Regions Aèries l'ordre següent:

«Davant la situació creada pels successos desenvolupats al Palau del Congrés i per evitar qualsevol possible confusió, confirmo que he ordenat a les Autoritats Civils i a la Junta de Caps d'Estat Major que prenguin totes les mesures necessàries per mantenir l'ordre constitucional dins de la legalitat vigent. Qualsevol mesura de caràcter militar que si escau hagués de prendre's, haurà de comptar amb l'aprovació de la Junta de Caps d'Estat Major.»

La Corona, símbol de la permanència i unitat de la pàtria, no pot tolerar en manera alguna accions o actituds de persones que pretenguin interrompre per la força el procés democràtic que la Constitució votada pel poble espanyol va determinar en el seu moment a través de referèndum.