O s'aturen les investigacions judicials sobre la brigada política que va muntar l'anterior cúpula d'Interior o sortiran a la llum escàndols que poden enfonsar la Casa Reial. Així ho publica avui Público, que assegura que l'exdirector adjunt operatiu de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz ha amenaçat el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) amb revelar tots els secrets de la relació entre el rei Joan Carles I i Corina Sayn-Wittgenstein.

De fet, que hagi sortit a la llum l'affaire entre el Rei emèrit i Bárbara Rey no és casual. Però el cas Corinna i la relació que l'aristòcrata alemanya va tenir amb Joan Carles I és el punt calent de la història. Alts càrrecs de la policia del cercle de Jorge Fernández podrien treure a la llum informació no només sobre la seva relació, sinó també sobre presumptes pagaments que ella va rebre a canvi del seu silenci.

En aquest cas, com en l'Operació Catalunya, hi tornen a aparèixer els noms dels comissaris José Manuel Villarejo i Marcelino Martín-Blas. També hi surt el nom de l'exdirector adjunt operatiu (DAO), Eugenio Pino.

El rotatiu citat ha tingut accés a les gravacions del comissari principal, Enrique García Castaño, que parla sobre les converses entre Corinna i Villarejo a Londres i revela els comptes a Suïssa i Turquia de l'aristòcrata alemanya.

Enrique García Castaño: Llavors, pas següent, tot això dels comptes de Corinna; un compte que hi ha a Turquia, un compte que hi ha a Suïssa, les comissions, els pagaments, els bitllets, els quadres, etcètera... etcètera. [Villarejo] Ho ha donat tot a Cerdán. Tot ho té Cerdán. I en el moment en què Villarejo es torni boig o vegi que li entra la paranoia de 'van per mi', pum!​

Cerdán és Antonio Cerdán, un veterà periodista que treballa a OK Diario, el digital que dirigeix Eduardo Inda, un dels periodistes que aquests policies fan servir habitualment per fer públiques aquesta mena d'informacions des que era a El Mundo. El volien utilitzar perquè fes públic tot el material si el CNI pressionava la Justícia. Villarejo, de fet, explica com es va adonar de tots els secrets entre el Rei emèrit i Corinna.

Enrique García Castaño: Perquè ell està obsessionat pel tema de Gao Ping. Següent pas, Corinna. Corinna es veu amb Villarejo a Londres i una de les vegades li relata que ha anat Félix Sanz a veure-la i que Félix Sanz l'ha mig amenaçat.

Periodista: La va veure a través del seu amic Vilallonga o César Alierta que és qui...

Enrique García Castaño: No, no, Félix Sanz Roldán va veure-la...

Periodista: No, a Villarejo li ho diu el seu amic Vilallonga, que és amic de Corinna.

Enrique García Castaño: Vilallonga, que és amic de Corinna i coneix Villarejo. Llavors Vilallonga a Villarejo i aquest diu "jo vaig cap allà, jo li dono un cop de mà"... i d'aquí ve tot, i l'hi explica tot.

Félix Sanz Roldán és el director del CNI i Juan Vilallonga l'expresident de Telefónica. El comissari García està al corrent de tot: sap que Villarejo té una estratègia perquè els seus periodistes difonguin informacions sobre el Rei emèrit si no cedeixen al xantatge.

Enrique García Castaño: I aquesta és la jugada, que tu no em fas cas.

Periodista: Pregunta-l'hi. Has dinat amb algú la setmana passada, així, de l'altre costat? [referint-se al CNI]

Enrique García Castaño: Calla. T'estic explicant cronològicament tot el que hi ha i qui té aquesta informació. Ara mateix, la informació la té Maurici Casals, però Maurici Casals ja ha sortit del mig, ara també va poc amb Villarejo... La informació la té Cerdán.

Periodista: I Cerdán és un altre dels 'sobaos' de Villarejo.

Enrique García Castaño: Cerdán és 'tronco' de Villarejo, és molt 'tronco', i Cerdán m'imagino que...

Periodista: Truca'l.

Enrique García Castaño: Ara, m'imagino que depenent com vagi la situació ho trauran o no ho trauran; perquè, esclar, ho trauran o no trauran quan l'altre li digui: "Endavant". Si l'altre considera que no es fiquen amb ell o considera que el deixen tranquil, doncs m'imagino que pararà. Aquest és el xantatge... Espera que trucaré a Pino.

Mauricio Casals és el president de La Razón i president adjunt del Grup Antena 3. Tres dies abans que Cerdán publiqués sobre Bárbara Rey, l'ex DAO s'havia reunit amb un càrrec del CNI per traslladar aquesta amenaça.

Enrique García Castaño: Dinem la setmana que ve?

Pino: Sí, d'acord, quan vulguis.

Enrique García Castaño: Què t'anava a dir... tu el divendres vas dinar amb algú del CNI?

Pino: Si vaig dinar jo amb algú del CNI...?

Enrique García Castaño: El divendres, que si vas dinar...

Pino: Ah si, sí, sí, sí, sí, sí. 

Enrique García Castaño: Ah d'acord, d'acord...

Pino: Sí, sí. He dinat a Alcalá de Henares amb un coronel, sí.

Enrique García Castaño: Ah, és que m'ho van dir, i jo volia saber si era veritat o mentida.

Pino: No, he dinat amb un... és que... t'ho explico. Li vaig dir: "Escolti, si em criden a declarar en l'assumpte del petit Nicolás que sàpigues que jo sé que teniu el telèfon intervingut i que ho explicaré, o sigui, que no em cridin a declarar". Jo crec que és un [inintel·ligible] No?

Enrique García Castaño: D'acord, d'acord, no facis ni puto cas d'això. No en facis ni puto cas. 

Pino: Doncs sí, vaig estar dinant perquè ell és amic meu. Aquest és el que em va dir que el cap [per Félix Sanz Roldán] m'estava portant a caure d'un ruc.

Enrique García Castaño: Ah, ja sé qui és. 

Pino: Sí. Després també em va explicar coses aquí de Cara Ou [pel comissari general d'Informació, Enrique Barón] i bé, no t'ho pots imaginar...

Enrique García Castaño: Cara Ou és un fill puta. Bé, doncs el diumenge et truco i preparem el dinar.

Pino: D'acord, molt bé. 

Enrique García Castaño: Vinga 'tronco', fins ara.

El rotatiu citat encara no ha utilitzat totes les seves cartes. La història, pel que sembla, continuarà.