Joan Canadell, el nou president independentista de la Cambra de Comerç, en una intervenció al programa FAQS Preguntes freqüents de TV3, no s'ha mostrat contrari a l'aturada de país que defensen els grups sobiranistes, en cas que hi hagi sentència condemnatòria en el judici de l'1-O. Com a representant de l'empresariat, ha afirmat que aquest camí "no és bo a curt termini, però a llarg termini potser sí". I ha afirmat que "si això serveix per desencallar la situació i tenir una situació millor per al país, és un cost que hem de costejar".

Canadell ha explicat que l'independentisme aviat es trobarà amb un sostre de vidre que no podrà superar i que aleshores preguntaran a tots els empresaris del país si volen que la Cambra treballi per a un país independent. I ha assegurat que si la majoria vota que no, hauran d'atendre aquesta decisió.

En ser preguntat sobre si el procés ha perjudicat l'economia catalana, Canadell s'ha mostrat contundent i ha argumentat que, dades a la mà, es demostra que no, que Catalunya té un dels creixements més alts d'Europa i que es mantenen les inversions estrangeres. Respecte a la marxa d'empreses del país, Canadell ha assegurat que això no ha perjudicat greument l'economia del país, perquè han traslladat la seu social, però no l'activitat econòmica. Canadell ha assegurat que, malgrat tot, algunes empreses havien sortit de Catalunya per pressions de l'Estat.

Per altra banda, el nou president de la Cambra ha volgut defensar el cercador d'empreses de l'ANC. Ha afirmat que "no pot ser negatiu informar sobre les empreses" i ha aclarit que "aquí no es proposa cap boicot". Finalment, Canadell s'ha mostrat contrari al tancament de delegacions catalanes a l'exterior i ha afirmat: "Qui vulgui carregar-se això anirà en contra de l'economia catalana". En nom dels empresaris ha afirmat: "Necessitem un Estat que ens vagi a favor, i no pas en contra" i que "no podem tolerar que l'Estat vagi en contra de l'economia catalana", com s'ha vist en alguns casos.