Juan Arza, secretari d'estudis polítics del PP català, ha estat el primer en presentar la dimissió després dels mals resultats que el partit va obtenir a les eleccions del 21-D i que va deixar-lo amb només 4 escons dels 11 que tenia al Parlament.

Arza va presentar la dimissió divendres i ho ha anunciat aquest dimarts a través del seu compte personal de Twitter. "La societat ens exigeix una renovació urgent", diu a la piulada.

Al missatge inclou una notícia d'El Independiente, on s'explica com va anar la reunió del comitè executiu del partit divendres passat, l'endemà de les eleccions. A la convocatòria, no van presentar-s'hi algunes figures de primera línia dels populars com Dolors Montserrat, Andrea Levy -escollida diputada- i Alicia Sánchez Camacho. 

Allà, Arza, abans de dimitir, hauria demanat la renúncia en bloc de tota la direcció del PP català i la convocatòria d'un congrés extraordinari de renovació. El popular, segons el mitjà, va alertar els seus companys que estaven "a prop de la desaparició", cosa de la qual responsabilitza el fet d'haver d'acatar totes les ordres que els arriben des del govern espanyol i des de la direcció estatal del PP. La reunió, però, s'hauria tancat sense cap acord.