La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha anunciat aquest dilluns l'expulsió d'un militant de l'organització, després d'haver estat acusat d'abusos sexuals a menors. "La setmana passada, el comitè executiu nacional de la JNC va tenir coneixement d'uns fets molt greus que involucren un militant de l'organització, a través d'alguns mitjans de comunicació, tot i que es tracta d'un cas que es troba sota secret de sumari", ha explicat la JNC en un comunicat.

El jove estaria detingut des de finals de febrer, acusat d'un presumpte delicte d'abús sexual a víctimes menors d'edat i contra la llibertat sexual. La JNC ha assenyalat que aquests fets són "absolutament intolerables" i "incompatibles amb la militància" en una organització que "propugna uns valors determinats de respecte als drets fonamentals i en concret a la indemnitat sexual".

Per això, la secretària general de les joventuts, Judith Toronjo, "va demanar al comitè d'arbitratge, mediació i disciplina" de l'organització que "iniciés un procediment d'expulsió mitjançant un expedient sancionador". Divendres passat, afegeix el comunicat, "es va notificar al militant en qüestió la seva expulsió" de la JNC.

comunicat jnc