El Consell Nacional de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha aprovat amb el 88% dels vots trencar les relacions amb el PDeCAT. La votació va ser proposada pel Comitè Executiu Nacional i s'ha fet efectiva aquest dissabte en una sessió extraordinària. En un comunicat on han fet públics els resultats, també consideren que "l’instrument polític més útil" per caminar cap a la independència de Catalunya és Junts per Catalunya.

"Des de la JNC hem apostat sempre per la consolidació de Junts per Catalunya com a partit polític aglutinador del corrent central de l’independentisme", relaten en el text on també asseguren que "la voluntat majoritària de la militància sempre ha estat aquesta". "El PDeCAT ha decidit que supedita l’objectiu nacional de la independència de Catalunya a tot un seguit de condicions que nosaltres no compartim, de manera que la nostra relació no pot continuar", conclouen.

La JNC, al costat de JxCat

Des de la JNC, creuen que Junts per Catalunya és "un partit que des de la transversalitat vol continuar avançant en el projecte independentista sense supeditar-ho a pactar amb el govern espanyol", a qui consideren com un interlocutor que "no és de fiar".

"Avui la JNC té ex militants a la presó i a l’exili per haver permès els catalans votar en un referèndum sobre la independència de Catalunya. Els presos polítics i els exiliats ho són per defensar tot allò que nosaltres defensem, i no podem apostar per un projecte polític que els gira l’esquena", han defensat des de la formació. La JNC volen formar part del projecte polític que impulsen el President Puigdemont i els Consellers Rull, Turull i Forn perquè, diuen, "ho són legítimament i nosaltres així ho reconeixem". "Això és incompatible amb continuar treballant amb el PDeCAT", conclouen.