La líder d'En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat en una piulada que el nou Govern que està formant el president de la Generalitat "neix mort". Albiach s'ha pronunciat en aquests termes després que ahir dissabte va parlar per telèfon amb Pere Aragonès i no van arribar a cap acord. "A aquestes hores veiem que ERC segueix pensant que es pot governar Catalunya amb 33 escons. És un Govern que neix mort", ha insistit. A més a més, Albiach ha assenyalat que, davant d'això, el nou Govern d'Aragonès no podrà comptar amb el suport de la seva formació. "L'única manera d'evitar eleccions és generar un bloc estable de legislatura", ha insistit, però la líder dels comuns ha remarcat que "qui ho ha de fer, no ho està fent", en referència a ERC.

En aquest sentit, el portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, també s'ha pronunciat apuntant que el nou executiu "serà un govern feble" i "sense cap futur". En una piulada, Cid ha ironitzat dirigint-se al president de la Generalitat assegurant que pot "posar astronautes al Govern", però que seguirà "tenint només 33 escons", si no és capaç "de negociar i acordar" amb les altres formacions. 

Joan Canadell, diputat de Junts per Catalunya al Parlament, no s'ha estat de donar suport a les paraules d'Albiach: "Per primera vegada, et dono la raó". En una piulada, Canadell també ha aconsellat a la líder dels comuns no signar "cap pacte amb el president" perquè "no els compleix".

La presidenta d'En Comú Podem s'ha mostrat preocupada per les declaracions que dissabte va fer el president d'ERC, Oriol Junqueras, "imposant vetos" en descartar el PSC per als pressupostos. En una entrevista que ha publicat El País, Albiach ha afirmat que Aragonès ha de triar "si es vol quedar amb una minoria del partit o amb una majoria del país" i que "un Govern de 33 diputats no pot actuar com si tingués majoria absoluta". La líder d'En Comú Podem al Parlament ja va demanar el passat dissabte que el president de la Generalitat obrís una roda de reunions i de negociació amb els altres grups parlamentaris amb l'objectiu d'"articular una nova majoria progressista, perquè és una evidència, s'ha quedat sol", després que Junts marxés del Govern.