Les Joventuts d'Esquerra Republicana han exigit la dimissió de Lluís Salvadó, després que Antena 3 hagi publicat les paraules de l'exsecretari d'Hisenda en una conversa amb l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, sobre la recerca d'una dona per ser consellera d'Ensenyament.

A través d'un comunicat, els republicans han rebutjat les paraules de Salvadó i han denunciat el setge i les filtracions il·legals i interessades de l'Estat que, segons ells, "utilitza totes les eines, sovint il·lícites, i fa joc brut per acabar amb l'independentisme" i específicament amb el seu partit.

No obstant això, les joventuts d'ERC han reconegut que "això no és cap excusa" i han considerat que "aquesta actitud masclista" és "doblement impròpia venint d'un representant polític, contradiu els valors i principis ideològics d'Esquerra Republicana com a partit feminista, i esborra i emmascara la feina feta en matèria d'igualtat". Per tot plegat, ha exigit a Salvadó que dimiteixi dels "seus càrrecs".

"La República que volem serà feminista o no serà, també per això tots i totes hem de ser referents", han reblat les joventuts republicanes.