L’ofensiva terminològica de la Junta Electoral Central continua. Aquest divendres, l’àrbitre electoral ha estimat parcialment una denúncia contra el president Quim Torra per parlar de “presos polítics” i “exiliats” en una piulada al seu perfil institucional en període electoral.  D’aquesta manera, la JEC ordena la “retirada immediata” del missatge a la xarxa social, tot i que no obre contra ell cap expedient sancionador. El recurs va ser presentat per Ciutadans.

En la seva resolució, la Junta Electoral dictamina que les referències a l’exili i els presos polítics “vulneren l’article 50.2 de la LOREG i el principi de neutralitat política que durant els períodes electorals han de respectar escrupolosament tots els càrrecs públics”. És per això que n’ordena la “retirada immediata” i li requereix “perquè s’abstingui en el futur de realitzar actes similars que suposin un ús partidista de la institució pública que presideix". En canvi, considera que no és procedent obrir un expedient sancionador.

El president de la Generalitat va assegurar en el missatge denunciat que “l’exili i els presos polítics evidencien la incapacitat de resoldre de manera democràtica el conflicte amb Catalunya i utilitzen el conflicte català per a no parlar dels grans reptes del segle XXI i la seva incapacitat per enfrontar-los". La JEC reitera que són "pròfugs de la justícia" i "membres de partits nacionalistes que han estats condemnats".