La Junta Electoral Central (JEC) ha desestimat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra l'ús de l'etiqueta 'prisispilitics' al programa FAQS de TV3. La JEC dona la raó a la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que va considerar que el programa va vulnerar el principi de neutralitat informativa.

La CCMA argumentava que el mot s'utilitzava en un programa d'entreteniment i en clau d'humor. La JEC recorda que el respecte al pluralisme polític i a la neutralitat informativa afecta "tota la programació" dels mitjans públics. I afegeix que el fet que la mateixa CCMA sostingui que el que es volia era manifestar la discrepància amb un acord previ de la Junta "resulta contradictori amb el mer entreteniment que addueix".

Pel que fa al to humorístic, la JEC reitera la postura de la Junta Electoral de Zona, que diu que l'humor no pot servir de justificació per eludir l'aplicació d'un acord de l'administració electoral –en aquest cas, no utilitzar l'expressió 'presos polítics'- "a base d'un mer canvi de vocals i la unió de dues paraules".

La JEC conclou que és possible discrepar i manifestar la discrepància amb una decisió de l'administració electoral "però sense acudir a les imatges o fórmules que reiterin l'expressió contrària al principi de neutralitat política i fer-ho de forma sistemàtica".