El DNI serà obligatori per votar per correu i un viatge serà excusa per no anar a la mesa electoral, segons la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) aprovada aquest dijous. És a dir, que tots els electors que votin per correu s'hauran d'identificar amb el DNI o amb un document anàleg en el moment d'enviar la papereta i dipositar el vot. Si no es pogués assistir personalment a entregar la documentació, s'haurà d'atorgar una autorització perquè l'entregui una altra persona. Aquesta autorització haurà d'estar signada per l'elector i acompanyar-se de fotocòpia del seu DNI o document anàleg. Tot, després de la trama de compra de vots a Melilla

D'altra banda, la JEC ha acordat que un viatge contractat abans de la convocatòria de les eleccions generals serà excusa per no formar part d'una mesa electoral. "Si la jornada electoral coincideix amb un desplaçament o estança de caràcter vacacional, que hagi sigut contractat abans de la data de convocatòria de les eleccions, la cancel·lació del qual ocasioni un perjudici econòmic o un trastorn greu al sol·licitant, pot ser considerat com a excusa per les Juntes Electorals de Zona (JEZ), sempre que s'asseguri la integració plena de les meses i que s'acrediti documentalment la deguda antelació del contracte, així com el perjudici econòmic o trastorn greu al·legat", recull la resolució.

Contractació a Correus

És en aquest context que a Correus estan disposats a contractar més de 12.000 persones per atendre el vot per correu de les eleccions generals del 23 de juliol. El procés de contractació ja ha començat i es recorre primer a les borses de treball de la companyia, per després passar a les persones amb experiència laboral a l'empresa. Si escau, també s'oferirà als 84.000 aspirants a l'últim procés de consolidació de treball. En última instància, es recorrerà a les institucions.

Correus ha explicat que es tracta d'una contractació sense precedents per tal de garantir el vot per correu i el compliment de totes les obligacions de servei públic que li són encomanades durant els processos electorals, en tant que és l'operador designat per l'Estat per prestar el Servei Postal Universal. Han sigut els sindicats els qui han reclamat en els últims dies més reforços de cara als comicis perquè els 5.500 contractes anunciats eren "insuficients". Els representants dels treballadors han calculat que per cobrir totes les vacances del juliol cal la contractació d'unes 11.250 persones, ja que en aquestes dates un 25% de la plantilla gaudirà de les seves vacances.