Revés de la JEC a l'inici de la campanya dels presos polítics. Després que la seva participació en les eleccions del 28-A fos acceptada i fins i tot habitual, l'arbitre electoral ha aplicat aquest cop un altre criteri i, de moment, ha decidit prohibir-los alguns actes. 

La Junta Electoral ha vetat la participació del candidat d'ERC a les eleccions europees i president del partit, Oriol Junqueras, en tres actes electoral, dos aquest divendres i un altre el cap de setmana. El motiu que argumenta la JEC és que l'hora dels actes resulta incompatible amb el règim general d'horari del centre penitenciari de Soto del Real, malgrat que sí que s'havia acceptat la mateix hora en la campanya anterior. Tot i això, sí que l'autoritzar a realitzar tres entrevistes per videoconferència. 

Pel que fa al candidat de JxCat a l'ajuntament de Barcelona, Quim Forn, la JEC ha denegat la seva participació en la roda de premsa que havia de celebrar a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest divendres a les dotze del migdia. En el seu cas, ha argumentat que la sala de videoconferència està ocupada a aquella hora. 

 

De moment, la JEC només ha resolt les sol·licituds fins aquest diumenge, pel que està per veure quin criteri  segueix en les peticions que resolgui la setmana que ve. Tots dos partits han demanat diverses participacions dels seus candidats en acte si entrevistes.