La Junta Electoral Central ha recordat a la Generalitat que, com a responsable de l'ordre públic, "ha d'adoptar les mesures necessàries per garantir l'absoluta neutralitat en els espais públics durant les jornades de reflexió i votació" d'aquest proper cap de setmana. Ho fa després d'estimar una denúncia del Partit Popular que volia prohibir els actes convocats pel Tsunami Democràtic durant la jornada de reflexió.

L'organisme diu que no és competència seva prohibir actes, tal com demana el PP, però passa la pilota al govern català. Posa especial èmfasi a les "concentracions o manifestacions que continguin lemes, símbols, proclames, declaracions o actuacions en defensa d'idees o propostes exclusivament defensades i representades per algunes candidatures".

També aprofita per recordar que està prohibit realitzar cap acte de propaganda o de campanya electoral en els dies de reflexió i votació. A més, també avisa que el dia de les eleccions està prohibit "formar grups susceptibles d'entorpir, de qualsevol manera que sigui, l'accés als locals electorals" i, fins i tot, "la presència en les seves proximitats de qui puguin dificultar o coaccionar el lliure exercici de el dret de vot".

En concret, el PP va sol·licitar a les quatre juntes electorals provincials catalanes la dissolució dels actes que continguin "lemes, símbols, proclames, declaracions o actuacions en defensa de les idees o propostes exclusivament defensades i representades per algunes candidatures". També va demanar a l'àrbitre electoral que prengués "les mesures necessàries per garantir l'absoluta neutralitat en els espais públics durant la jornada de reflexió" i davant de l'"eventual ocupació" de col·legis electorals tant dissabte com diumenge.