La Junta Electoral Central (JEC) ha de decidir si sanciona o no el Partit Popular per haver enviat milions de SMS demanant el vot per Pablo Casado durant els dies previs a les eleccions del 10 de novembre, segons apunta El Confidencial

El cas d'aquests missatges durant la campanya el va denunciar l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, però sembla ser que l'instructor no aprecia que l'enviament massiu vulnerés la llei electoral. Considera que tot i que els SMS no portaven l'advertència obligada de que es tractava d'un missatge electoral, el seu contingut era tant obvi que no feia falta el distintiu. A més a més, l'instructor creu que el PP no va fer servir dades d'electors perquè va comprar números anònims, apunta el citat mitjà.

Aquest missatge es va enviar el 8 de novembre de 2019, dos dies abans de les eleccions al Congrés, i deia el següent: "Hola, soy Pablo Casado. Te pido tu voto para sumar una nueva mayoría de cambio en España frente a la crisis económica y el desafío separatista".

El PSOE i diversos receptors van denunciar el cas a l'Agència de Protecció de Dades i aquesta ho va traslladar a la JEC. La Junta Electoral va obrir expedient al PP, que va demanar que s'arxivés el cas assegurant que no havien fet servir dades personals sense consentiments perquè havien comprat una base de dades de telèfons a una empresa però que eren anònims.

La proposta de resolució que debatrà la JEC dona la raó al PP. "La dada relativa al telèfon mòbil podrà ser considerada dada personal si l'ús que se'n fa de la mateixa s'ha fet coneixent o podent conèixer la persona física vinculada a aquesta". És per això que El Confidencial afirma que la JEC considera que el PP no va fer servir dades personals en la seva campanya de missatges perquè els telèfons eren anònims i no se sabia qui hi havia darrera cada número.