La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat ampliar fins al 26 d'abril a les dues del migdia el termini de vot per correu per a les eleccions generals del 28 d'abril i per a les autonòmiques al País Valencià, que se celebren el mateix dia. La JEC estableix que per complir aquest extrem, la Societat Estatal de Correus i Telègrafs "haurà d'extremar la diligència" per assegurar que els sobres amb el vot es poden entregar el dia de la votació en les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establerts.

"S'acorda l'ampliació del termini de dipòsit del vot per correu corresponent a les eleccions generals i a les Corts Valencianes, fins al divendres 26 d'abril del 2019, en els horaris per a l'admissió establerts en les oficines de Correus i, com a màxim, fins a les 14.00 hores", assenyala la resolució difosa aquest dimecres per la JEC.

Encara que no precisa les raons d'aquesta mesura, la resolució de la Junta Electoral es coneix després que Correus anunciés que ampliava l'horari de les seves oficines amb l'objectiu de poder atendre l'elevat nombre de persones que fan cues en moltes d'elles per poder tramitar el seu vot.

Només aquest dimarts, es van atendre 570.000 visites, la qual cosa suposa un increment del 185% respecte a l'afluència diària habitual, segons ha informat l'empresa pública en un comunicat. Correus va admetre 1.346.476 sol·licituds de vot per correu fins al dia 18 d'abril, Dijous Sant, dia en què malgrat ser festiu en la majoria de comunitats autònomes, les oficines postals també van obrir en tot Espanya perquè era l'últim dia del termini de sol·licitud de vot.