"Xenòfob, racista i delinqüent". Així ha definit el diputat de Vox i secretari general del partit, Javier Ortega Smith, al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. En una atenció al mitjans que ha tingut lloc just després d'inaugurar la nova seu de la formació d'ultra dreta a Barcelona, Ortega Smith ha exposat que el fet que Torra "segueixi al poder és un cop d'estat. El president d'una comunitat autònoma en rebel·lió decideix no complir la llei ni la sentència dels tribunals. És un insult a les institucions i un despreci a la Generalitat i a les lleis i confio en que les querelles acabin amb una execució forçosa". I ha afegit: "Si s'ha de treure amb una parella de la Guàrdia Civil emmanillat, doncs es fa".

Ortega Smith també ha valorat la reunió entre el president del govern espanyol, Perdro Sánchez, i Torra de la setmana que ve. "El president que representa Espanya hauria de representar la legalitat i reunint-se amb Torra el converteix en còmplice polític d'aquest cop d'estat".

ignacio garriga javier ortega smith el nacional anna solé sans

Juanjo Aizcorbe, Ignacio Garriga i Javier Ortega Smith a la inauguració de la seu a Barcelona / A.S.S.

El diputat de Vox també s'ha dirigit als assistents de la seu, plena a vessar: "Haurem de fer un monument pels traïdors d'Espanya, pels que ens han ajudat i pels que han posat Espanya dempeus". "Han mentit sobre l'economia l'educació i la història". I ha posat especial èmfasi en el fet d'anar "a pels separatistes" i la intenció "d'il·legalitzar els vostres partits". Ortega Smith també ha dit que a Catalunya "s'ha abandonat la policia". "Aquest monument serà la seva vergonya i la dels seus descendents".

"Aquestes seus estan fetes amb suor, aquestes seus les fem amb sacrificis amb els petits donatius del dia a dia". I ha sentenciat: "Nosaltres fem política i valors. Fem realitat un somni que és el de convertir Espanya amb una gran nació. Això ho fem cada dia en cada acte".

cartell seu de vox barcelona el nacional anna solé sans

Seu de Vox a Barcelona / A.S.S.

"Estem en un moment determinant per a Catalunya"

"Torra és president il·legítim", ha dit en la seva intervenció el diputat de Vox per Barcelona Ignacio Garriga. "Hem d'explicar a tots i cada un dels llocs què representa Vox i quins ideals tenim que no són altres que defensar la unitat d'Espanya i la unitat nacional", ha subratllat. "Catalunya és la comunitat autònoma que té més pressió fiscal, que té segrestada l'educació en mans de colpistes. Hem de recuperar la Catalunya que ens han pres". 

Garriga també ha criticat la coalició del PP i Ciutadans de Catalunya Suma. "És una coalició de perdedors perquè tenen por de perdre la butaca. Aquesta coalició no està en la línia de desmuntar les autonomies que són un xiringuito que genera desigualtats". 

seu de vox barcelona el nacional anna solé sans

Vins amb l'etiqueta de Vox a la nova seu de Barcelona / A.S.S.

L'acte ha acabat amb un brindis i amb els assistents dempeus mentre sonava l'himne d'Espanya.