El president aragonès, Javier Lambán, en peu de guerra respecte al projecte dels Jocs Olímpics d'hivern, malgrat el fracàs de la candidatura conjunta. El socialista sovint ha carregat contra Catalunya i contra el que considerada una distribució desigual i políticament interessada de la candidatura. En una entrevista a La Vanguardia, ha afirmat ser catalanòfil, però detestar l'independentisme. Tant és així que ha titllat de supremacista el Govern i els independentistes

"Al Govern, als independentistes els considero supremacistes", ha afirmat el president aragonès i ha afegit: "Considero que per a Catalunya i Espanya l'independentisme és letal". El discurs antiindependentista de Lambán no és nou, però aquesta vegada ha volgut justificar que aquest rebuig d'arrel a l'independentisme no ha tingut res a veure amb el fracàs del projecte olímpic, malgrat que es trobava negociant amb un Govern independentista. 

"Que se m'imputi la responsabilitat de què els jocs no hagin tirat endavant em sap molt greu, però em sap pitjor que se'm titlli d'anticatalà", ha afirmat Lambán. El president de l'Aragó ha assegurat que qui el titlla d'anticatalà té una "posició interessada respecte a l'independentisme i respecte a Catalunya". "Jo em defineixo antiindependentista, però com a catalanòfil", ha sentenciat. 

Rebutja tota la responsabilitat

Lambán es nega a carregar amb tota la responsabilitat pel fracàs de la candidatura dels Jocs del 2030. Per una banda, ha reconegut que la seva actuació respecte al projecte olímpic no ha estat "impecable". Tanmateix, remarca que "ni molt menys és mereixedor de ser imputat com a responsable en exclusiva", assenyalant a la presidència del Comitè Olímpic Espanyol i al president Pere Aragonès. 

El president de l'Aragó ha carregat contra el paper del Govern i el Comitè Olímpic Espanyol, dels que afirma que van ser els responsables d'arrossegar el govern aragonès a la proposta. Ha descrit les negociacions al voltant del projecte com una "farsa tècnica" i ha remarcat que tota la candidatura "va començar malament i vist amb retrospectiva era impossible que acabés bé". Culpa directament al president Aragonès d'aquest mal inici perquè va enviar una carta "diferent" al Comitè Olímpic Internacional, el juliol de l'any passat. 

També ha tornat a insistir que el repartiment de les disciplines que es va proposar no era tècnic si polític. Finalment, ha afirmat que Catalunya sola o l'Aragó sol "no aconseguiran mai" uns Jocs. En canvi,  el Govern ja ha anunciat que presentarà al juliol una proposta en solitari pels Jocs d'hivern, després del fracàs de la candidatura conjunta amb l'Aragó.