Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, ha llançat un fil de Twitter per posar en dubte les declaracions d'alguns policies espanyols i guàrdies civils que al Tribunal Suprem han acusat de falta d'ètica i de professionalitat als metges catalans. En algun cas fins i tot han assegurat que els metges van negar-los assistència mèdica l'1 d'octubre.

Padrós ha afirmat que tot metge té l'obligació a atendre als seus pacients "per sobre de qualsevol condició, ideologia, professió o raça". Afirma que no fer-ho és una greu vulneració del codi deontològic, i que com a funcionaris, els guàrdies civils i els policies afectats haurien tingut l'obligació de denunciar-ho. Al Col·legi que dirigeix Padrós no els consta cap denúncia d'aquest tipus i per això Padrós conclou "que aquesta acusació és falsa".

Padrós considera que aquestes afirmacions són molt greus i afirma que proposarà a la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona que empari als metges que puguin sentir-se afectats en la seva professionalitat i honorabilitat.