Avís de l'exvicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana, Jaume Marfany, de "tot tipus de moviments de partits polítics de cara a aportar efectius dins l'ANC per reconduir-la". En declaracions a El Nacional, Marfany ha explicat que és "lògic i normal" que això passi, però que acabi influïda pel partidisme "és el pitjor mal" que pot passar.

L'advertència de l'exdirigent, amb la vista posada a l'assemblea ordinària del 17 d’abril a Manresa, fa referència als eventuals moviments dins d'un sector de l'entitat que voldria forçar el reemplaçament de l'actual president, Jordi Sánchez, per l'exdiputat de la CUP Antonio Baños.

El fet ha generat aquest matí una discussió amb la líder del comitè internacional de l'entitat, Liz Castro, on aquesta l'ha acusat de ser una de les persones que la van pressionar perquè fes un pas al costat en favor de Jordi Sánchez, tot i haver estat la més votada. "Em sap greu pel procés i els membres de l'Assemblea", ha remarcat Marfany a aquest diari, afegint que "no és un tema que s'hauria de parlar a Twitter".

En tot cas, l'exvicepresident ha volgut reiterar en la seva defensa que "va ser ella qui em va trucar", "volia parlar amb diferents persones". "Vam quedar i li vaig dir que faria millor feina a la secció d'Internacional", però "és la meva paraula contra la seva", ha reblat.

Transparència

El moviment d'una quarantena d'assemblees territorials de l'ANC, que estan recollint signatures per fer "més transparent els processos d'elecció i votació" de l'entitat, Marfany considera que té motivacions reals. "Hi ha hagut escassa comunicació entre el Secretariat i les bases", afirma.

Donada la seva implicació ara fa un any en la comunicació interna de l'organització, diu que assumeix la seva part "de responsabilitat" perquè ha faltat "feedback", interacció "fluida, directa i ràpida".