El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest dijous els últims tres fitxatges amb els quals tanca la llista per les eleccions municipals 2023. El Consell de Federació del partit ha aprovat aquest dijous la proposta, que incorpora l'exalcalde de Manresa i actual director general de Mercabana, Jordi Valls, la infermera de l'UCI de l'Hospital Clínic Marta Villanueva, i la sindicalista d'UGT Raquel Gil. Aquests noms s'afegeixen als que ja havien transcendit fins ara, com el de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que ha deixat aquest càrrec per concórrer a les eleccions com a número dos de Collboni. L'alcaldable socialista ha assegurat que es tracta d'un equip "preparat per governar, paritari, divers i plural que suma experiència i un ampli coneixement de la ciutat per donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes i liderar, de nou, Barcelona".

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

🗳️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista
 

L'actual tercera tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament, Laia Bonet, serà la número tres, i l'actual tinent d'Alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, repetirà com a número quatre. El regidor d'esports David Escudé tornarà a ser el número cinc, Villanueva ocuparà el número sis, l'ex diputat dels comuns Lluís Rabell serà el número set, Rosa Alarcón serà al número vuit, Valls anirà de número nou i Gil serà la número deu. Completaran la llista Xavier Marcé, actual titular de l'àrea de Turisme; Sara Belbeida, actual consellera del districte de Nou Barris; Joan Ramon Riera, titular d'Infantesa, Joventut i Persones Grans; Laura Millán, Ivan Pera, Sofía Bajo, Javier Rodríguez, Irene Morales, Albert Ariso i María José Arteaga.

Per a les posicions de sortida, l'alcaldable ja ha concretat les funcions que desenvoluparan si arriba a governar Barcelona: Gay ostentarà l'àrea de Presidència i Relacions Internacionals; Bonet, la carpeta d'Urbanisme i Habitatge i Batlle continuarà com a responsable de la Seguretat. Rabell ocuparà una nova tinença d'alcaldia de Pla de Barris, juntament amb la de Participació Ciutadana, i a aquestes previsions ja conegudes, s'hi suma Valls com a titular d'Economia i Hisenda; Villanueva, a l'àmbit de la Salut, i Gil, al de Treball.

Els últims tres fitxatges de Jaume Collboni per les municipals

Valls és llicenciat en Dret per la UAB i va ser alcalde de Manresa entre el 1995 i el 2006. També va exercir de conseller de Treball i Indústria l'any 2006. Actualment és director general de Mercabarna. Llicenciada en Dret per la UB, Gil és membre del Secretariat de la UGT de Catalunya i entre el 2016 i el 2019 va ser directora de l'Àrea de Dret de Ciutadania i Polítiques Socials de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Actualment, és comissionada de Promoció de l'Ocupació i Polítiques contra la precarietat laboral a l'Ajuntament de Barcelona. Villanueva és llicenciada en Ciències Polítiques i en Infermeria, professió a la qual es dedica des de fa 16 anys. Treballa a l'UCI de l'Hospital Clínic i això, subratlla el PSC, la fa "coneixedora de primera mà" de les necessitats del sector i de les "mancances que pateix" arran de la pandèmia de la covid-19.