El cap de llista d'En Comú Podem a les eleccions generals del 28 d'abril, Jaume Asens, ha titllat d'"impertinents" les "candidates de la dreta", Inés Arrimadas i Cayetana Álvarez de Toledo, després de la seva participació al debat de TV3 d'aquest dimecres a la nit. "Les dos candidates de la dreta van ser les protagonistes del debat. Es nota que no els agrada debatre", ha afegit Asens en una entrevista a TV3.

Jaume Asens ha volgut treure ferro als resultats que els atorguen les enquestes: "Els pronòstics sempre ens donen mals resultats. A Barcelona vam guanyar contra pronòstic", ha indicat al mateix temps que ha afegit que els comuns són "el partit que desafia les enquestes".

En la mateixa línia, el candidat a les generals ha recordat que gairebé la meitat de la població no ha decidit el vot i que "la ciutadania ha de saber que el PSOE pot acabar amb Cs". És per això que Asens s'ha dirigit als votants per preguntar-los si al capdavant del govern espanyol hi volen "una paret" o "algú com Pablo Iglesias".

Les propostes dels comuns

Durant l'entrevista, el candidat ha posat de manifest algunes de les propostes de la seva formació com "blindar el model d'escola catalana i l'immersió lingüística" i proposar "que Catalunya es reconegui com una nació".

Una altra de les propostes d'Asens és una reforma del Codi Penal "perquè quedi clar que el que va passar a Catalunya no va ser un cop d'Estat". Segons el candidat, la reforma permetria evitar "interpretacions esbiaixades" sobre el referèndum de l'1-O. 

La única condició dels comuns al PSOE

Asens ha estat clar: "L'única condició que posarem al PSOE per donar-li suport és entrar al govern". El candidat ha subratllat que el seu suport a la candidatura de Pedro Sánchez només dependrà de que la seva formació entri al govern espanyol.

Asens opina que avui en dia "el bipartidisme ha mort" i que, per tant, "hem d'acceptar que els governs, com a Europa, hauran de ser de coalició", ha conclòs.