L'advocat i quart tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, considera que "la vella Convergència no ha mort" i que "l'actitud del PDeCAT en el cas Palau demostra la vigència del llast del pujolisme", per la qual cosa "cal fer net".

En un escrit en el seu perfil de Facebook, que ha retuitejat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Asens critica que el Consorci del Palau de la Música -format per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i l'Associació Orfeó Català- rebutgés la proposta del consistori de presentar acusació contra CDC pel presumpte pagament de comissions a canvi d'adjudicació d'obra pública.

"La vella Convergència no ha mort. La prova més evident és la seva actitud davant l'espoliació del Palau de la Música en les institucions on governa o participa", ha escrit Asens. El regidor de BComú explica que "a la Diputació de Barcelona, per exemple, la primera iniciativa del govern de Junts pel Sí va ser retirar l'acusació contra CDC i el seu extresorer. Ara, l'actitud es repeteix al consorci del Palau de la Música".

Desmarcar-se del llegat de CDC

"Després de totes les proves incriminatòries que s'han vist al llarg del judici, el Govern tenia una gran oportunitat per desmarcar-se del llegat de CDC. Ha fet, per contra, tot el possible per encobrir la corrupció i buscar la impunitat dels seus responsables", afegeix.

"Com apunta la Fiscalia i l'acusació dels veïns, el partit de Pujol va instrumentalitzar el Palau com a tapadora per finançar-se il·legalment. I ara el PDeCAT la instrumentalitza, de nou, per tapar els fets i no reclamar els 6'6 milions euros desviats a CDC", opina Asens. El regidor subratlla que "qui busca la impunitat de la corrupció és tan responsable com qui l'ha provocat" i assegura que "més greu que la corrupció és la seva impunitat".

"Tenen temps fins dimecres per canviar la seva posició. O bé elegeixen defensar els seus interessos de partit o defensen els del país. I els d'una de les seves principals institucions culturals, com ho és el Palau", argumenta el regidor.

"Quan es compleix el sisè aniversari del 15M, cal exigir més que mai transparència i regeneració democràtica a qui exerceix el poder. La corrupció és un mal endèmic que destrueix la democràcia. Davant seu, no es pot mirar cap a un altre costat. Cal fer net amb totes les conseqüències", conclou Asens.