El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha reclamat al cos dels Mossos d'Esquadra que lliuri al jutge del cas Ester Quintana qualsevol nova prova que pugui ajudar a descobrir als autors del tret que va acabar amb un ull de Quintana a la vaga general de 2012. "He demanat als mossos que no es tanqui el cas i que portin novetats als jutjats", ha rebel·lat.

En una entrevista aquest dimecres a TV3, ha ressaltat que la sentència avala la declaració de Quintana, que va assegurar que en el aquell moment no hi havia disturbis a la zona i que el tret no era necessari: "No se'ns han de caure els anells".

El conseller també ha reconegut que els informes policials es van fer amb precipitació i que això "és culpa del cos". A més, ha confirmat que ha demanat que no s'aixequi l'expedient disciplinari als dos mossos que no van dir on eren exactament en el moment dels fets.

Gràcia

Pel que fa als aldarulls al barri de Gràcia, Jordi Jané, no descarta que hi hagi més detencions. De moment, només s'ha detingut dues persones però el conseller ha explicat que els investigadors treballen en la documentació recollida durant aquests dies i no ha descartat que les investigacions acabin amb més detencions.

El conseller ha demanat respecte pel treball dels Mossos d'Esquadra i ha negat que, tal com afirma el popular Xavier Garcia-Albiol, l'actuació policial dels Mossos estigui condicionada políticament: "no admeto que ens acusi de donar instruccions polítiques a els mossos i que digui que no fem detencions per aquest motiu. Demano que deixem de qüestionar políticament l'actuació policial ".

Jané ha defensat que l'actuació policial es controli com a manifestació d'un sistema policial democràtic: "s'ha de controlar i qüestionar sempre però també reclamo confiança", ha dit.