Vasos comunicants. Iván Redondo, que serà director de Gabinet del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va ser el creador del vídeo contra la immigració a Badalona que va impulsar la campanya del popular Xavier García Albiol a l'alcaldia.

Consultor i expert en comunicació, llicenciat en Comunicació i Humanitats per Deusto, a Redondo el va fitxar Sánchez després del seu retorn a la secretaria general del PSOE. Redondo ha anat guanyant pes a l'entorn de l'ara cap de l'Executiu espanyol fins a convertir-se en el seu mà dreta a la Moncloa.

Redondo també va ser cap del gabinet del popular José Antonio Monago, president de la Junta d'Extremadura i ha treballat per a Antonio Basagoiti, excandidat del PP basc a lehendakari. 

L'expert comunicòleg va elaborar el 2007 amb els col·laboradors de Garcia Albiol un vídeo en què es relacionava la immigració a Badalona amb la inseguretat ciutadana, que va ser titllat de xenòfob i racista. El 2011, Albiol va assolir l'alcaldia. Redondo també va dissenyar una campanya d'Alícia Sánchez-Camacho a la presidència de la Generalitat.