Izquierda Unida (IU) vol que l'excomissari José Manuel Villarejo comparegui al Congrés dels Diputats perquè destapi totes les trames de corrupció que diu conèixer. Villarejo és actualment en presó preventiva i durant les últimes setmanes ha estat a les portades de tots els mitjans després que es publiquessin gravacions en les que es van donar a conèixer converses privades de caràcter polèmic entre l'excomissari i l'actual ministra de Justícia, Dolores Delgado. La formació política ha registrat una solicitud de compareixença aquest dimarts a través de la seva portaveu, Eva García Sempere, i del seu responsable d'Interior, Ricardo Sixto.

El que reclamen concretament des de la federació d'esquerres integrada al grup parlamentari d'Units-Podem és que Villarejo "expliqui i detalli l'accés irregular a la informació privilegiada que ha tingut, així com les diverses trames de corrupció de tots els àmbits de què pugui tenir coneixement".

Des d'IU asseguren que la seva petició "encaixa perfectament" en el reglament del Congrés i que si altres partits s'oposen a la seva iniciativa serà per altres motius que no tenen res a veure amb els tècnics.