El pacte entre Podemos i Izquierda Unida està portant molts maldecaps al PSOE. Patxi López ha carregat de valent contra aquesta aliança avui a la tarda en un acte a la seu del PSC. El fins ara president del Congrés ha criticat que Iglesias comencés dient que IU eren “els vells comunistes que es van quedar amb les seves banderes vermelles” i que, en canvi, quan ha estat el moment de pactar hagin passat a ser “els xaxi pirulis”.

La formació Unidos Podemos ha fet de la socialdemocràcia la seva bandera en diverses ocasions aquesta campanya i això també ha indignat Patxi López. Davant d’una quarantena de nois i noies de les Joventuts Socialistes, ha carregat contra les èpoques en què els socialdemòcrates eren vistos com “l’espècie del passat de reformistes cutres”, i ha criticat que ara les formacions que els menyspreaven s’hagin apuntat al carro aparentant que ho són “de tota la vida”.

“La bona política no es posa caretes”, ha etzibat, mentre posava en dubte que Iglesias sigui un candidat de fiar. López, davant l’amenaça del sorpasso d'UP, ha carregat contra els seus suposats valors d’esquerra ja que, segons diu, “l’esquerra no té com a objectiu destrossar el Partit Socialista i no enganya la gent”.

"Podemos no té projecte polític"

La candidata del PSC, Meritxell Batet, ja havia escalfat l'ambient abans que el seu company de partit. "Podemos no té un projecte polític, ni un model de societat per tirar endavant aquest país", ha assegurat. Segons Batet, es tracta "d'una plataforma electoral, on els ciutadans han d'endevinar què pensen, què defensen i què faran", perquè no són clars amb àmbits com república o monarquia o amb línies vermelles com el referèndum.

Batet, davant una pancarta de les Joventuts del PSC / ACN