Itàlia "no reconeix ni reconeixerà" la declaració d'independència de la regió espanyola de Catalunya, ha afirmat avui el ministre d'Exteriors italià, Angelino Alfano, a la vegada que ha qualificat aquesta decisió del Parlament d'aquesta comunitat autònoma de "gest gravíssim i fora del marc de la llei".

"Itàlia no reconeix ni reconeixerà la declaració unilateral d'independència proclamada avui pel Parlament regional de Catalunya. Es tracta, de fet, d'un gest gravíssim i fora del marc de la llei", ha subratllat el ministre italià en un comunicat.

Per aquesta raó ha expressat "una ferma condemna i, al mateix temps, el desig que es pugui restablir el diàleg en el respecte de la Constitució espanyola". Tot, afegeix, "per estalviar a la població una escalada de la tensió, allunyada d'un país unit i de forta empremta europeista com Espanya".

La reacció del cap de la diplomàcia italiana es produeix hores després que el Parlament de Catalunya votés a favor d'una declaració unilateral d'independència.