L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat aquest dilluns que l'Estat d'Israel ha denegat l'entrada a la Franja de Gaza a la regidora de Relacions Internacionals i Cooperació, Laura Pérez, i als responsables tècnics que formen la delegació municipal que ha viatjat a la zona per fer el seguiment de diversos projectes de cooperació.

El consistori ha garantit en un comunicat que la delegació municipal ha complert totes les normes frontereres, per la qual cosa "la denegació és injustificada", motiu pel qual l'Ajuntament liderat per Ada Colau demanarà explicacions al Govern d'Israel davant del que ha qualificat d'inconvenient diplomàtic sense cap tipus de justificació. A més, ha detallat que la denegació ha estat comunicada a través del Consolat General d'Espanya a Jerusalem i que no inclou cap tipus de justificació.

La va tramitar amb comunicació oficial prèvia al Govern central a través del Consolat General a Jerusalem, i amb l'objectiu únic de fer seguiment dels projectes de cooperació que organitzacions amb seu a Barcelona duen a terme a la Franja de Gaza "per pal·liar les dures condicions en les quals viu la seva població".

L'Ajuntament ha ressaltat que Barcelona desplega un important esforç de cooperació en territoris palestins, amb projectes com els impulsats per l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats Palestins (Unrwa) i organitzacions amb seu a la ciutat amb iniciatives cofinançades per l'Ajuntament.