Les forces de seguretat d'Israel han detingut aquest diumenge cinc familiars del palestí que va matar quatre soldats israelians després d'atropellar-los de manera deliberada a Jerusalem Est.

Les forces israelianes han realitzat escorcolls al barri de Jabel Mukabar, on residia l'atacant, identificat com a Fadi al-Kanabir, de 28 anys.

Shadia, una de les germanes d'Al-Kanabir ha assegurat que entre els detinguts hi ha la dona de l'atacant, els seus pares i dos dels seus germans, segons ha informat l'agència palestina de notícies Maan.

Shadia ha afegit que les 12 germanes d'Al-Kanabir han estat interrogades al pati de l'habitatge abans de ser citades per a un altre interrogatori a una comissaria de Jerusalem.

Per la seva banda, la portaveu de la Policia israeliana, Luba al-Samri, ha confirmat que en les operacions han estat detinguts nou sospitosos, entre els quals hi ha cinc familiars de l'atacant.

L’atac a Jerusalem

L'atac va tenir lloc a la colònia de Talpiot, on un palestí va atropellar un grup de persones que s'estaven esperant per pujar a un autobús davant una base militar.

Els militars morts han estat identificats com a tres dones i un home, tots ells al voltant dels vint anys, segons ha confirmat una portaveu policial a Radio Israel. El conductor del camió també va morir després de ser tirotejat.

Un dels ferits més greus és una dona que ha estat traslladada a l'hospital de Shaare Zedek, inconscient. La resta dels ferits, 14, han estat repartits entre aquest hospital i el centre mèdic de Shaare Zedek, quatre d'ells en estat greu i deu amb pronòstic lleu.

Segons un conductor d'autobusos israelià, testimoni de l'incident, el camió va atropellar un grup de soldats i va arribar fins i tot a fer marxa endarrere per rematar els ferits. El conductor del camió va acabar sucumbint pels trets que va rebre, d'acord amb les fonts policials.

Les primeres imatges de l'incident mostren que el vidre de la cabina del camió va rebre prop de vuit trets, la majoria concentrats al seient del conductor.

El portaveu de la Policia israeliana, Micky Rosenfeld, ha descrit l'incident com un "atac terrorista" i ha confirmat que la zona ha estat acordonada. Després, una portaveu ha confirmat la naturalesa del succés "sense cap mena de dubte".