L’exèrcit israelià ha tornat a cridar a files milers de reservistes per dur a terme “activitats operatives” a la Franja de Gaza. Les Forces de Defesa d’Israel (IDF), a través d’un comunicat, han explicat que la incorporació de dues brigades de reservistes al front permetrà mantenir “l’esforç continu i la disposició per defensar l’Estat d’Israel i la seguretat dels civils”. La notícia ha arribat aquest diumenge a la tarda, menys de 24 hores després que l’Iran llancés un atac amb més de 300 drons, míssils de creuer i míssils balístics, la majoria dels quals van ser interceptats. L’atac va registrar danys menors en una base de la Força Aèria situada al sud d’Israel, i una nena de set anys d’una comunitat de beduïns va resultar ferida de gravetat per un impacte de metralla. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ja ha avisat que vol enviar a l’exèrcit a Rafah, al sud de la Franja de Gaza, on milers de palestins es van desplaçar a la recerca de refugi després de l’inici de la guerra el 7 d’octubre del 2023, i on, segons Israel, encara s’amaguen diversos batallons de Hamàs.

Membres del govern demanen una resposta contundent

Alguns membres del govern de coalició israelià han demanat una resposta contundent de l’estat hebreu a l’atac iranià. Per la seva banda, Teheran ha justificat l’atac com una venjança pel bombardeig del passat 1 d’abril al consolat iranià, on van morir diversos membres de la Guàrdia Revolucionària, acció que atribueix a Israel.

Israel diu que Hamàs ha rebutjat l’última proposta de treva

Paral·lelament, Israel ha assegurat aquest diumenge al matí que el grup islamista palestí Hamàs ha rebutjat la darrera proposta de treva i intercanvi d’ostatges que se li va presentar durant les negociacions al Caire. De fet, el govern ha acusat el grup terrorista de tensar encara més la situació aprofitant l’atac de l’Iran a Israel.

El govern israelià desactivarà dilluns a la nit l’alerta per l’atac iranià

Les Forces Armades israelianes han informat que les restriccions imposades en previsió de l’atac iranià de la nit del dissabte al diumenge continuaran en vigor fins a la nit del dilluns, concretament fins a les 23 hores. “La política defensiva es manté sense canvis fins al dilluns 15 d’abril a les onze de la nit”, ha indicat l’exèrcit a la població a través d'un comunicat. Des del dissabte s'han prohibit les activitats educatives, incloses les dutes a terme a l’aire lliure, i s'ha limitat a 1.000 el nombre d’assistents a qualsevol mena de concentració. En zones properes al Líban i a la Franja de Gaza aquestes restriccions encara són més estrictes.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!