El portaveu del ministeri d'Afers Exteriors d'Israel, Emmanuel Nahshon, ha evitat comentar si en el cas que Espanya reconegui de forma unilateral Palestina com a Estat, Israel reconeixerà Catalunya. "No comento especulaciones", ha indicat el portaveu ministerial a l'agència israeliana JTA, sense decantar-.se ni pel sí ni pel no, segons informa el diari Arutz Sheva.

Arutz Sheva recorda que un dels lobbies pro-jueus més importants de l'Estat espanyol, ACOM, ha advertit que Espanya està pressionant perquè la UE reconegui l'Estat de Palestina, i que també s'especula amb un reconeixement unilateral espanyol. Segons ACOM, llavors hi hauria la possibilitat que, en correspondència, Israel reconegués la República de Catalunya. 

El diari israelià ha recordat que l'independentisme català va situar Espanya en una gran crisi l'octubre passat, i que la policia espanyola "es va enfrontar als electors" en un referèndum sobre la independència que va ser considerat il·legal. "El Parlament va aprovar després una moció declarant la independència, malgrat que el govern central va fer una advertència per desistir. I Madrid va dissoldre el govern autonòmic en un intent de bloquejar la secessió", apunta.