L'exministra d'Agricultura, la diputada popular Isabel García Tejerina, ha menystingut avui els escolars andalusos durant una entrevista a Los Desayunos de TVE i s'ha vist obligada a rectificar després que el president del PP d'Andalusia l'hagi desautoritzat. Tejerina ha assegurat que a Andalusia "el que sap un nen de deu anys és el que sap un nen de vuit a Castella i Lleó".

Les paraules de la també vicesecretaria d'Acció Social del PP han tingut resposta immediatament per part de la presidenta del govern andalús, Susana Díaz, que ha exigit als populars que deixin d'insultar i menystenir Andalusia. Díaz ha manifestat que veu "menyspreu supremacista" en les paraules de Tejerina.

Vista la volada que estaven prenent les declaracions de l'exministra, el president del PP i candidat a la presidència de la Junta, Juanma Moreno, ha desacreditat la seva companya de partit i ha deixat molt clar que no compartia les seves paraules. Moreno ha afirmat que "els nens i els professors andalusos són de deu", amb l'afegitó que "només els cal un govern a la seva altura". No s'ha d'oblidar que a Andalusia estan en campanya, encara que no hagi començat oficialment.

Davant d'aquestes paraules, del president dels populars andalusos, Tejerina s'ha vist obligada a rectificar les seves paraules. L'exministra ha fet seves les de Juanma Moreno i ha insistit que els nens i els professors andalusos "són de deu". No s'ha estat, però, de criticar la gestió educativa del govern socialista a Andalusia durant els darrers 40 anys, que ha qualificat d'"absolutament ineficaç".