“No sé a què ve aquesta notícia ara”. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ha escapolit de la pregunta sobre els Papers de l'Operació Catalunya plantejada per El Nacional en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press. “Les coses surten sempre per alguna cosa a Espanya, no són casualitat. No sé quin és l'interès: si deslegitimar el PP, que callin o que només puguin governar uns i decidir per tothom, entenc que va una mica per aquí”.

🔴 MÉS INFORMACIÓ: L'extorsió com a mètode a l'Operació Catalunya: "Depèn de vostès que quedi en res i s'aturi la inspecció"

 

 

Aquesta ha sigut la resposta d'una de les veus de més pes del Partit Popular a les informacions que va publicar ahir El Nacional que incriminaven l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, en l'Operació Catalunya. Els documents revelaven que Rajoy coneixia l'existència de la trama parapolicial i que va ser ell, juntament amb l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, qui va decidir impulsar-la el setembre del 2012.

Fernando López Miras: “Rajoy va posar tota la maquinària de l’Estat al servei de la unitat d’Espanya”

Ayuso no és la primera dirigent del PP que s'hi pronuncia. El president de Múrcia, Fernando López Miras, també va reaccionar als Papers de l'Operació Catalunya a preguntes dEl Nacional. Va ser després d'un esmorzar informatiu de Fòrum Europa amb Alberto Núñez Feijóo, en el qual el líder del PP no va dir ni una paraula al respecte. El president murcià va replicar que “el primer que cal fer és preguntar a Rajoy si és veritat o no” i va subratllar que l’expresident espanyol “va posar tota la maquinària de l’Estat al servei de la defensa i la unitat d’Espanya i l’interès general de tots els espanyols”.

“Si hi ha algú que ha posat tot el govern espanyol, el poder de l’Estat i la competència que li donava la Constitució per poder frenar un cop d’estat a Catalunya ha estat Rajoy”, va proclamar López Miras, que va posar en relleu que l’expresident “va utilitzar de manera eficient i audaç l’autoritat que li donava l’article 155 de la Constitució”.

Ayuso, sobre la delegació d'immigració a Catalunya: “Ja està bé de donar competències a la carta”

Preguntada per la delegació d’immigració que van pactar Junts i el PSOE, Ayuso s’ha mostrat “sorpresa” pel fet que el govern espanyol “ho faci amb tanta alegria, tenint en compte que Pedro Sánchez deia que Junts eren xenòfobs, cosa que a ningú li estranya quan diuen que els espanyols són de primera o de segona en funció d’on hagin nascut”. “Som una única nació, ja està bé de donar-nos competències a la carta i de trossejar Espanya”, ha proclamat. Ha afegit que “no es pot parcel·lar la immigració de cap manera” i ha asseverat que la Unió Europea hauria de “prendre cartes en aquesta qüestió”.

Finalment, sobre la proposta de facilitar que les empreses tornin a Catalunya, ha denunciat que “no es pot transportar els empresaris com si fossin mercaderia perquè són persones, amb famílies darrere” i ha reblat que en la negociació entre el govern espanyol i ERC i Junts, “cada dia guanya l’independentisme i mor Espanya”.

🔍 Tota la investigació d'ElNacional.cat sobre els Papers de l'Operació Catalunya
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!