Ni la partença de Pablo Casado al capdavant del Partit Popular aconsegueix emmascarar la cascada d'irregularitats que envolten el cas del germà d'Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid. Segons publica elDiario.es, l'adjudicació d'1,5 milions d'euros en mascaretes a l'empresa que va acabar pagant una comissió a Tomás Díaz Ayuso està firmat a mà i no té codi de verificació, que impedeix que es pugui manipular el document. Dos elements que fan del contracte, que ja ha despertat sospites, un element encara més irregular. 

Aquesta mena d'adjudicacions compten normalment amb un codi que acompanya la resta de documents del mateix expedient, una forma que serveix per certificar l'autenticitat dels elements que conformen cada expedient. En aquesta adjudicació, no consten els 22 números i el codi de barres que serveixen per autentificar el document i la justificació de la Comunitat de Madrid ha estat: "Pot ser degut a un error informàtic, però desconeixem el detall del motiu". 

L'altre canvi ressenyable és que el document està signat a mà. La majoria dels documents oficials similars a aquesta adjudicació es validen mitjançant la signatura digital. Aquest element de l'adjudicació no és tan irregular com la manca del codi de verificació, ja que una signatura a mà és perfectament legal. Tot i això, crida l'atenció en un govern que cada vegada ha anat abandonant més aquest mètode. 

Investigació rebutjada

Mentre les sospites sobre la presidenta de Madrid segueixen planant en l'actualitat i entre l'oposició, la fiscalització dels seus actes no està sobre la taula. La Mesa de l'Assemblea de Madrid ha descartat la Comissió d'Investigació per analitzar els processos de contractació signats mitjançant la tramitació d'emergència i relacionats amb la covid-19 registrada pels partits de l'esquerra, és a dir, Más Madrid, PSOE i Podemos.

La proposta ha fet aigües gràcies al vot en contra del PP i l'abstenció de Vox. El portaveu del PSOE, Juan Lobato, ha lamentat que el PP "un altre cop prengui la decisió de bloquejar aquesta comissió d'investigació", on aclarir "què ha passat" amb el germà de la presidenta i "la recompensa que va obtenir per aquests contractes". "Ens tornem a trobar que el PP actua contra la transparència i en contra que els madrilenys coneguin la realitat. Que el PP doni la cara i respongui al parlament", ha lamentat

També, han estat inadmeses les peticions de compareixença de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso i el seu germà per defectes formals i "contraris al reglament", segons informa Europa Press.