El debat sobre els canvis en l’IRPF i les discrepàncies entre Esquerra i CDC s’han convertit en el blanc de l’oposició durant la sessió de control al Govern.

Joan Coscubiela (CSQP) ha canviat el to d’una sessió de control fins aleshores força plàcida amb una intervenció marcadament irònica. “Disculpi per interrompre la sessió d’hidromassatge d’aquesta sessió de control”, ha dit el diputat. Tot seguit, Coscubiela ha proposat al Govern pactar una reforma de l’IRPF per deixar de “castigar” les rendes més baixes.

“Fa dues setmanes que assistim a la teatralització de les baralles dels membres de JxSí que, finalment, només busquen cuidar respectivament les seves clienteles. Es menjarà aquest gripau?”, ha reblat.  

Millorar la distribució de l’esforç fiscal

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha negat que la proposta de nous pressupostos incorpori canvis a escala fiscal. Ara bé, Junqueras ha revelat que es podrà debatre al ple, i que el seu departament posarà estudis i aportacions sobre la taula.

"Aquest país fa un esforç fiscal notable", ha remarcat, si bé ha matisat que "és veritat també que la distribució és susceptible de ser variada". En qualsevol cas, ha demanat veure-ho en el debat, "encantats d'escoltar propostes i respondre amb el màxim de dades".