La idea de corredor mediterrani que té el Govern català és molt diferent del que es defensa a Madrid. El president Quim Torra ha ironitzat sobre la darrera inauguració d'un tram d'aquest. A través de twitter, ha felicitat amb sarcasme el ministre de Transports i Mobilitat, José Luis Ábalos: "Enhorabona, Ministre! Un pas més del corredor mediterrani per anar a Madrid". 

Les felicitacions es remeten als 54 quilòmetres del corredor, des de Monforte del Cid a Beniel i de dues noves estacions: Elx Alta Velocitat i Orihuela Miguel Hernández. D'aquesta manera, les dues ciutats passen a estar connectades amb la capital amb poc més de dues hores. En el cas d'Elx, 2h i 9 minuts; Orihuela en 2h i 22 minuts. Ábalos s'ha congratulat amb una foto d'ell gaudint del servei d'aquest tren, juntament amb el president espanyol Pedro Sánchez i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

abalos sanchez ximo @abalosmecoSánchez, Ábalos i Puig a l'AVE / Foto: @abalosmeco

Amb aquesta inauguració, el govern de Sánchez vol posar l'accent en la gran evolució del traçat i l'objectiu és que arribi l'AVE, el més aviat possible, a Múrcia. Però el corredor mediterrani que més reclamen, no només el govern català sinó també el valencià o el murcià és el que ha d'anar des de la frontera francesa fins Algesires, passant per Barcelona, València, Alacant o Màlaga. El mur per emprendre el projecte es troba a Madrid que ha de lliurar els suficients fons comunitaris per a reactivar el pla. Els empresaris, més enllà dels polítics de les comunitats, també ho han reiterat per activa i per passiva al ministre Ábalos.

Fa més de dos anys que la Unió Europea demana més cooperació del govern central amb la resta dels autonòmics i lamenta la lentitud amb què tot s'acaba acordant. A més, els socialistes també reiteren que aquest vell reclam ha de ser compatible en el temps amb un de més recent: el corredor atlàntic i considera que el mediterrani ja està "en una fase molt madura". Per la seva banda, el president d'AVE, Vicente Boluda, ha destacat el suport del ministre "en el 90% de les reclamacions" que s'han fet per al corredor.