El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat l'independentisme de perdre una dècada, en referència al procés independentista. Des de Tarragona, on ha acompanyat el candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, el president espanyol ha promès que faran que "Catalunya torni perquè torni a transformar tots els seus sectors per aconseguir aquesta Catalunya que mereixen els catalans".

En aquest sentit, Sánchez també ha acusat el Govern de JxCat i ERC de ser el responsable de la marxa d'empreses de Catalunya. "Les empreses han marxat per la crispació, la polarització i la inseguretat jurídica en la qual va sumir Catalunya el Govern", ha dit.

Ha situat el PSC com el partit que defensa "la Catalunya de la retrobada i sense revenges" i ha acusat la resta d'opcions polítiques de ser "els dels problemes, la bronca i la decadència". Sánchez ha dit que el 14-F s'ha de posar fi "al procés i a tots els Governs independentistes, que no han governat per a la Catalunya real". Ha lamentat la "decadència" i les "pèrdues". Ha fet referència a les retallades en salut pública, a "l'abandonament de l'educació pública" i a "la marxa d'empreses que han marxar de Catalunya per la crispació, la polarització i la inseguretat jurídica".

"Tots contra Illa"

Per tal de reformar aquest missatge, Sánchez s'ha volgut fixar en els retrets que tots els partits estan llançant contra Illa, des de l'unionisme més ultra fins a l'independentisme. "Un diu que Illa és el representant dels poders establerts; l'altre que és una amenaça; l'altre que és un separatista camuflat; i l'altre que anticatalà", ha exemplificat. I ha cridat a respondre al 'Tots contra Illa' amb un vot al PSC "per correu o en persona".

El secretari general del PSOE ha demanat que no hi hagi "més revenges ni més retrets" i que es fixi la vista al futur. I això, ha insistit, només passa pel projecte del PSC. "S'obren dos camins diferents: O la retrobada, o l'immobilisme; o la divisió, o la unió; o la paràlisi, o el moviment", ha argumentat.

Sánchez ha dit que "en l'immobilisme militen partits molt diferents i oposats entre sí". "Comparteixen el dogmatisme, la crispació, i tenen el mateix programa electoral, que és 'Tots contra Illa'", ha reiterat. "I nosaltres volem tot el contrari: avançar amb esperança", ha dit. Ha demanat "respondre" a aquest lema "de totes bandes del tauler polític" el 14-F amb un vot al PSC. I ha recomanat a aquells que es qüestionin anar a votar presencialment a un col·legi electoral que hi participin per correu.