El president inhabilitat, Quim Torra, ha reaccionat a la desestimació del seu recurs de súplica per part Tribunal Constitucional que confirma la seva condemna d'un any i mig d'inhabilitació. A través del seu compte de Twitter, el president ha assegurat que "confiem que la justícia europea ens donarà la raó. Els independentistes no trobem mai justícia a Espanya. Som-hi, cap al Tribunal Europeu dels Drets Humans!".

A més a través d'un comunicat, el president Torra ha remarcat que el TC s'ha afegit a "la llarga llista d’omissions de Dret que s’han produït en tot el procés repressiu" contra ell, però tot i això ha celebrat que la decisió del Constitucional dona "via lliure" a iniciar la seva defensa als tribunals europeus

Confiança plena en la justícia Europea

És per això que la defensa de Torra i ell mateix confien que la justícia europea els acabarà donant la raó davant d’un altre cas de vulneració de drets que implica la inhabilitació del mateix Torra, que, segons indica el comunicat, "se suma als més de dos mil vuit-cents casos de repressió política i judicial contra l’independentisme català".

El comunicat conclou recordant que la defensa de Torra  s'esperava que els tribunals espanyols no serien justos amb el seu cas i que la decisió del TC confirma que cap tribunal protegeix els catalans de la persecució que pateixen pel sol fet de ser independentistes.

La sentència del TC d'aquest dijous tira per terra l'últim intent de Torra perquè suspengués cautelarment la seva condemna d'inhabilitació per desatendre l'ordre de retirar unes pancartes de suport als presos polítics d'edificis públics a la campanya electoral del 28-A.

Ara bé, la decisió del TC d'aquest dijous no ha estat unànime. Un dels magistrats, el progressista Juan Antonio Xiol, no ha estat d'acord amb la majoria i emetrà un vot particular discrepant. En coherència amb l'actitud que ja va mantenir anteriorment, el magistrat considera que s'hauria d'haver accedit a la petició de Torra perquè la pena d'inhabilitació no supera els cinc anys i perquè rebutjar la suspensió, com s'ha fet, pot deixar sense efecte la futura sentència en el cas que el mateix TC li concedeixi l'empara.

Imatge principal: El president Quim Torra en una de les seves intervencions al ple de la seva inhabilitació / Sergi Alcàzar